Rob Goorhuis

 
 

2018 is het jaar waarin ik vierde dat ik 40 jaar geleden ben begonnen met componeren in dienst van de Blaasmuziek.


Ik heb het voorrecht gehad een aantal werken voor bijzondere opdrachtgevers te mogen maken.

Zo schreef ik verplichte werken voor diverse nationale en internationale concoursen en kampioenschappen voor blazers zoals de Nederlandse en de Europese Brassband Kampioenschappen.


De muziek voor de Nationale Dodenherdenking, die jaarlijks klinkt op de Dam in Amsterdam, maakte ik in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.


Voor de herdenking van de ramp met een Hercules vliegtuig van de Koninklijke Landmacht in 1997 componeerde ik in opdracht van de gemeente Woudrichem het werk La Forza della loro Vita.

Deze trieste gebeurtenis eiste het leven van het merendeel van de leden van het Fanfare Korps van de Koninklijke Landmacht.


‘Staren in de stilte’ maakte ik op verzoek van de gemeente Apeldoorn voor de herdenking van de slachtoffers van de terreurdaad tijdens Koninginnedag 2009 in deze stad.


In 2008 schreef ik Violen voor een Vlinder. In dit avondvullende werk voor koor en orkest wordt de gewelddadige dood van Nienke Kleiss herdacht. Zij overleed in het jaar 2000. De herdenking hiervan heeft in juni 2010 in Schiedam onder grote belangstelling plaatsgevonden.


Ook gaven heel veel amateur-orkesten en koren mij opdrachten ter gelegenheid van de viering van jubilea of met andere bijzondere aanleidingen. Hierdoor is er gaandeweg een heel oeuvre ontstaan. Wie had het kunnen denken...


 

Welkom op mijn website

Vanaf mijn allereerste pianoles heb ik stukjes geschreven.


Tijdens mijn studietijd maakte ik ‘op bestelling’ stukken voor mijn medestudenten, zodat ze iets nieuws hadden voor hun examens.


Doordat Rocus van Yperen, destijds dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel, mij voordroeg voor een compositieopdracht van het toenmalige ministerie van CRM, kwam ik in contact met de wereld van de blaasmuziek.

Ik ben hem er nog altijd dankbaar voor.


De opdracht resulteerde in mijn Concertino voor Fanfare.

Piebe Bakker gaf de première van het werk met het Nationaal Jeugdkorps van de NFCM.

Winnaar BUMA BRASS AWARD 2016

Composer in residence

van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest